Maarif Platformu’ndan ‘Eğitime Yeniden Ruh Üfleme ve Diriliş Çağrısı’ çalıştayı: En geniş katılımlı buluşmalardan biri olarak tarihe geçti

Ülkenin Eğitim Haritası Yeniden Çiziliyor

Bursa’nın merkezinde başlayan bu süreç, Türkiye’nin dört bir yanından gelen eğitim aktörlerini bir araya getirdi. Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştaya, İstanbul ve Bursa’dan Millî Eğitim temsilcileri, sınıf öğretmenleri, STK temsilcileri, iş dünyası profesyonelleri ve idealist eğitim gönüllüleri katıldı.

Gelişen bir aydan uzun süren bu işbirliği, eğitimde realist, yerli ve bütüncül çözümler arayışında olanlar için değerli bir rehber sunuyor. Çalıştay sonuç raporu da kamuoyu ile paylaşıldı.

Eğitimde Değişim Şart!

Rapor, sorunları teşhis etmekle kalmıyor; bunun yanı sıra çözümü, mevcut sistemi onarmak değil, tamamen yeni bir zihniyet inşa etmek olarak görüyor. Artık parçaları onarmak yeterli değil; bozulan bütünün temelden yeniden inşa edilmesi gerekiyor.

Çalıştaya Kimler Katıldı?

Çalıştaya, aşağıdaki isimler katıldı:

  • Bugünün manzarası ortada: Maneviyattan uzak bir kalkınma anlayışı, konfora alışmamıza sebep oldu. Ahlâkî duyarlılığı azaltan ve ahlâksızlığı normalleştiren bir toplumsal iklim oluştu.
  • Bu nedenle, çağrı açıktır: Artık milletin yükünü taşıyan yüreklerin sahaya çıkma zamanı geldi. Çünkü bir ülke, yalnızca altyapı ile değil; kişilik sahibi bireyler yetiştiren bir eğitimle yükselebilir.

Geçmiş yüzyılda, Türkiye eğitimi önemli değerleri göz ardı ederek sadece bilgi odaklı bir yaklaşıma dönüştürdü. Öğretim yapıldı ancak irfan göz ardı edildi. Bilgi birikti fakat şahsiyet inşa edilemedi.

Eğitim, sadece zihinleri değil, kalpleri de inşa etme sanatıdır. Bu çalıştayın ana mesajı budur: Yeniden düşünmek, yeniden inşa etmek ve yeniden canlanmak için bir çağrı.

Sınavlarla dolu maraton, çocukların zihinsel ve ruhsal sağlığını olumsuz etkiliyor. Eğitim sistemi neredeyse “uyku modunda” ve asli görevinden uzaklaşmış gibi görünüyor.

Ancak bu rapor, durumun farkında: Bu gidişat devam edemez! Bilim insanları, eğitimciler, öğretmenler ve uygulayıcılar artık dur demenin zamanı geldi diyor.

Sonuç Raporu için tıklayınız.

Related Posts

Muhittin Böcek kimdir, hangi partiden? Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in biyografi bilgileri…

Muhittin Böcek son dakika haberleri, yürütülen soruşturma ile birlikte gündeme geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de gözaltına alındı. Konuyla ilgili detaylar merak edilirken, Başsavcılıktan açıklama geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, oğlu Mustafa Gökhan Böcek ve eski gelini Zeynep Kerimoğlu hakkında rüşvet suçu kapsamında işlem başlatıldığı öğrenildi. Peki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek kimdir, kaç yaşında, neden tutuklandı? Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı hangi partiden? İşte ayrıntılar…

MEB Akademi Giriş Sınavı’nın giriş belgeleri erişime açıldı

MEB Akademi Giriş Sınavı’nın giriş belgeleri erişime açıldı

Hava durumu tahminleri il il yayınlandı | Yarın (2 Temmuz) hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Meteoroloji’den 2 ile son dakika kuvvetli yağış uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. İstanbul ve birçok ile sıcak hava ile beraber nem oranı artarken, yarın yağmur yağacak mı? merak konusu oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Trabzon’un batı, Giresun’un doğu kesimlerinde yerel kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, yurdun batı ve güney kıyılarında normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Peki, yarın hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 2 Temmuz hava durumu değerlendirmeleri.

NATO ÜYESİ ÜLKELER 2025 | NATO’ya üye ülkeler hangileri, kaç ülke üye? NATO ne demek, ne zaman kuruldu, açılımı ne? İşte NATO’nun anlamı ve tarihi!

NATO üyesi ülkeler, NATO Zirvesi’nin ardından yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Devlet ve hükûmet başkanlarının, ittifakın etkinlikleri ile ilgili kararlar almak için periyodik olarak bir araya geldikleri NATO Zirvesi, NATO üyesi olmayan ülkelerle ortaklıklar kurmak için kullanılır. Toplam 32 üyeden oluşan NATO 4 Nisan 1949 tarihinde kuruldu. Mart 2024 itibarıyla Bosna-Hersek, Gürcistan ve Ukrayna NATO’ya üyelik isteklerini resmen bildirdi. Türkiye’nin 1952 yılında dahil olduğu NATO, belirli maddeleri işleyişe koyarak üyelerinin bazı haklarını garanti altına almıştır. Peki, NATO’ya hangi ülkeler üye, NATO üyesi kaç ülke var, NATO ne demek? İşte, NATO’nun anlamı ve tarihi hakkında bilgiler.

Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı ne zaman verildi? 2025 AYT sorusu cevabı

Kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı Türkiye’de 5 Aralık 1934 tarihinde verilmiştir. Bu tarihte yapılan anayasa ve seçim kanunu değişikliğiyle kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınmış, ardından 1935 genel seçimlerinde 18 kadın milletvekili Meclis’e girmiştir. Türkiye, bu hakları birçok Avrupa ülkesinden önce kadınlara vermiştir.

İSKİ su kesintisi 18 Haziran 2025 || Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde sular saat kaçta gelecek? İstanbul’da sular ne zaman gelecek?

İstanbul’un Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerinde 18 Haziran 2025 Çarşamba günü planlı su kesintisi yaşanacak! İSKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Beylikdüzü Terfi Merkezi ve Yakuplu-Kavaklı ana isale hattında gerçekleştirilecek bakım, onarım ve montaj çalışmaları nedeniyle bu ilçelerdeki bazı mahalleler 12 saat boyunca susuz kalacak. Peki, 18 Haziran ne zaman gelecek? Büyükçekmece, Esenyurt ve Beylikdüzü’nde sular saat kaçta gelecek?