Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

Optisyenlik Hakkında Kanun Teklifi TBMM’de Görüşülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen kanun teklifi ile ilgili olarak AA muhabiri tarafından derlenen bilgilere göre, Optisyenlik Hakkında Kanun’unda değişiklik yapılması öngörülüyor.

Yapılacak düzenlemelere göre, optisyenler müessese faaliyetleriyle ilgili kayıtları, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak tutmak zorunda olacaklar.

Optisyenlik uygulamalarına uymayanlara 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek. Ayrıca, belirli optisyenlik uygulamalarına ilişkin yasakların 5 yıl içinde tekrarı durumunda cezalar artırılacak ve üçüncü ihlalde optisyen 1 yıl meslekten men edilecek.

Odalara Üyelik Şartı Getirilecek

Kamu kurumlarında ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlar ile eczacılık faaliyetini beraber yapanlar hariç, odalara üye olmayan optisyen-gözlükçüler mesleki faaliyette bulunamayacaklar.

Optisyenlik işletmesi kurmak isteyen kişiler veya tüzel kişiler, müesseselerini bağlı oldukları sicile 30 gün içinde kaydedip ilan etmek zorunda olacaklar.

Her ilde en az 150 meslek mensubuna kayıtlı oda kurulacak ve yılda bir kez genel kurul toplanacak.

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne Yönelik Düzenlemeler

Kanun teklifiyle birlikte, optisyen-gözlükçüler odalarının yanı sıra Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne ilişkin düzenlemeler de yapılacak.

Ayrıca, mesleki onura uymayan, birlik kararlarına aykırı hareket eden ya da görevlerini yerine getirmeyen meslek mensuplarına çeşitli cezalar verilecek.

Haksız Rekabetin Önüne Geçilecek

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Başkanı Ergün Karaçanak, yapılan düzenlemelerin birlik organ ve yetkilerini yeniden yapılandıracağını ve meslektaşların kamu sağlığına daha iyi hizmet vermesini sağlayacağını belirtti. Ayrıca, haksız rekabetin önüne geçilmesi ve tüketicilerin korunması için çeşitli önlemler alınacak.

Related Posts

TOKİ 11 ilde 3 bin 731 konutu hak sahiplerine teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projeleri kapsamında geçen ay 11 ilde 3 bin 731 konutun anahtarını hak sahiplerine teslim etti.

Altın fiyatlarında son durum: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? 10 Temmuz canlı altın kuru

Altın fiyatları, 10 Temmuz itibarıyla toparlanmaya başladı. Altın fiyatlarında hareketlilik yaşanırken yatırımcılar tarafından “Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL” gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Gram altın 4 bin 282 TL seviyesinde seyrederken çeyrek altın 6 bin 995 liradan işlem görüyor.

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.