Bakan Şimşek, Londra’daki yatırımcılara Türkiye ekonomisini anlattı

Türkiye Konferansı’nda Bakan Şimşek Türkiye Ekonomisinin Geleceğini Anlattı

Son zamanlarda edinilen bilgilere göre, Bakan Şimşek, İngiltere’deki temasları çerçevesinde Bank of America tarafından Londra’da düzenlenen Türkiye Konferansı’na katıldı. Bu konferans, 2018 yılından bu yana ilk kez düzenlenmiş olup, 250’den fazla yatırımcının katılımıyla yüksek bir ilgi gördü.

Bakan Şimşek, konferansta Türkiye ekonomisinin genel durumuna dair detaylı bir sunum gerçekleştirerek, temel politika öncelikleri ve yapısal dönüşüm hedefleri hakkında bilgi verdi.

Özellikle enflasyondaki düşüşün devam edeceği konusunda önemli açıklamalarda bulunan Şimşek, bu yıl bütçe açığını milli gelire oran olarak yüzde 3 civarına indirme hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ne de vurgu yaparak, harcama kontrolleri sayesinde önemli tasarruflar elde ettiklerini ve bu sayede bütçe açığını azaltacaklarını belirtti.

Konuşmasında, yönetilen ve yönlendirilen fiyatların enflasyon hedefiyle uyumlu olarak belirlendiğini vurgulayan Şimşek, akaryakıt ürünleri, tütün mamulleri ve alkollü içeceklerdeki vergi politikalarına ilişkin detayları paylaştı.

Ayrıca, gıda arzını artırmaya yönelik desteklerin süreceğini belirten Bakan Şimşek, deprem bölgesinin yeniden imarı, sosyal konut arzının artırılması ve kentsel dönüşüm gibi konuların da arz yönlü politikaların önemli unsurları olduğunu dile getirdi.

Şimşek, Türkiye’nin cari açıktaki düşüşte altın ithalatındaki normalleşmenin ve enerji ithalatındaki azalmanın önemli rol oynadığını açıklayarak, ülkenin ticaret ortaklarıyla ilişkileri hakkında olumlu görüşler paylaştı.

Son olarak, Türkiye’nin ticaretteki parçalanmalara karşı dayanıklı bir yapı sergilediğini vurgulayan Şimşek, ülkenin jeopolitik konumu ve savunma sanayisindeki yerlilik oranlarıyla önemli bir aktör olduğunu belirtti.

Şimşek, Türkiye’nin bölgesel konumunu güçlendirme yolunda birçok avantaja sahip olduğunu söyleyerek, ülkenin inşaat, müteahhitlik, turizm ve sağlık turizmi alanlarındaki potansiyeli ile enerji ve alternatif ulaştırma koridorlarında bölgesel bir merkez olabileceğini ifade etti.

Related Posts

Altın fiyatlarında son durum: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? 10 Temmuz canlı altın kuru

Altın fiyatları, 10 Temmuz itibarıyla toparlanmaya başladı. Altın fiyatlarında hareketlilik yaşanırken yatırımcılar tarafından “Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL” gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Gram altın 4 bin 282 TL seviyesinde seyrederken çeyrek altın 6 bin 995 liradan işlem görüyor.

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.