Türkiye’de numara taşıma dönemi: Operatörlerden eski müşteriye ağır fatura!

Türkiye’de Cep Telefonu Tarifelerinde Müşteri Değişimleri Devam Ediyor

Türkiye’de cep telefonu kullanıcıları her yıl daha uygun tarifeler arayıp değiştirmeye devam ediyor. Eski ve yeni müşteriler arasındaki ücret farkı her geçen gün artıyor. GSM operatörleri, aynı tarifeyi eski müşteriye iki kat fazla fiyatla sunarak sadakatsiz müşteriler yaratıyor.

Özellikle düşük ve orta segment paketlerdeki fiyat farkı yüzde 100’e kadar çıkabiliyor. Yeni müşterilere en düşük fatura ortalama 200 TL iken, eski müşterilerin faturası ortalama 400 TL’ye kadar yükseliyor. BTK’nın verilerine göre, 2024 yılının son üç ayında mobil numara taşıma işlemleri bir önceki çeyreğe göre yüzde 26 arttı. Sadece bu çeyrekte yaklaşık 4,4 milyon kişi numarasını başka bir operatöre taşıdı. Yıl boyunca ise 12,6 milyonun üzerinde numara taşındı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, operatörler arasındaki rekabetin yoğun olduğunu belirtirken, yeni müşteri kazanımı için yapılan kampanyaların sert bir rekabet ortamında geçtiğine dikkat çekti. Şahin, “Eski müşterilerimize de iyi bir tarife belirlemeye çalışıyoruz. Ancak yeni müşteri kazanımı için yapılan kampanyalara cevap vermek zorunda kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kullanıcı Başına Gelirde Yüzde 75 Artış

BTK’nın 2024 yılı 4. çeyrek pazar verileri raporuna göre, mobil ARPU (Kullanıcı Başına Ortalama Gelir) yıllık bazda önemli bir artış gösterdi ancak hala Avrupa ortalamasının altında. Türkiye’de mobil hizmetlerde ARPU yıllık bazda ortalama yüzde 76 artarak 130 liradan 230 liraya yükseldi. Bu artışta enflasyon, kur farkları ve yüksek veri tüketimiyle gelen faturalı tarife büyümesinin etkisi büyük. Türkiye’de mobil işletmecilerin 2024 yılı 4. çeyrek itibarıyla ortalama ARPU değeri yaklaşık 6,24 Euro iken, AB ülkelerinde aynı dönem için 13 – 17 Euro aralığında değişiyor.

Related Posts

TOKİ 11 ilde 3 bin 731 konutu hak sahiplerine teslim etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sosyal konut projeleri kapsamında geçen ay 11 ilde 3 bin 731 konutun anahtarını hak sahiplerine teslim etti.

Altın fiyatlarında son durum: Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? 10 Temmuz canlı altın kuru

Altın fiyatları, 10 Temmuz itibarıyla toparlanmaya başladı. Altın fiyatlarında hareketlilik yaşanırken yatırımcılar tarafından “Gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL” gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Gram altın 4 bin 282 TL seviyesinde seyrederken çeyrek altın 6 bin 995 liradan işlem görüyor.

Benzinlik fiyatları havalimanlarıyla yarışıyor! Fiyat farkı 3 katına çıktı

Benzinlik istasyonlarında bulunan marketler adeta cep yakıyor. İstasyonlarda bir çikolatanın fiyatı markete göre 3 katı fazlasına satılıyor.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Bakan Bolat açıkladı: Yurtdışı alışverişinde yeni dönem!

Ticaret Bakanlığı, yurtdışı alışveriş sitelerine yönelik yeni bir zorunluluğu devreye aldı. Türkiye’ye satış yapan platformlar artık ülkede temsilci bulundurmak zorunda olacak.